Που θα μας βρείτε: Καλλιρόης 22 Ν.Κόσμος τηλ: 210-3217273, Email: info@intercoast.gr

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ KAYAK

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ KAYAK

9 Σεπτεμβρίου 2017 / Συμβουλές

Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Britannica, τα τρία τέταρτα της επιφάνειας της Γης καλύπτονται από νερό, αυτό μεταφράζεται σε περίπου 326 εκατομμύρια κυβικά μίλια νερού, καθιστώντας το έτσι την πιο άφθονη ουσία του πλανήτη. Έτσι, πώς ξέρετε ποιος τύπος καγιάκ ή κανό είναι κατάλληλος για εσας; Η απάντηση εξαρτάται από το πού θέλετε να κάνετε κωπηλασία και το επίπεδο των ικανοτήτων σας, καθώς το καγιάκ και το κανό δεν έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τα πάντα.

Απλά πρέπει να αναρωτηθείτε, «Πού βλέπω τον εαυτό μου να κάνει κωπηλασία;» Προτιμάτε σε μια τοπική λίμνη ή σε ένα ήρεμο ποτάμι; Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να ταξιδεύει στο Απέραντο Βαθύ Γαλάζιο παρέα με φάλαινες και κύματα; Τι θα λέγατε να πέσετε από καταρράκτες ή να έρθετε αντιμέτωποι με ένα κύμα 5-10 μέτρα ύψος; Οι πιθανότητες είναι καλές στο να υπάρχει ένα καγιάκ ή κανό κατάλληλο για εσάς και για το νερό που σκοπεύετε να κάνετε κουπί, και κυμαίνονται από σκάφος φιλικό προς το χρήστη μέχρι σκάφος για χρήστη εξειδικευμένο. Το μυστικό είναι να ταιριάζει η βάρκα με το νερό. Και με τόσο νερό που υπάρχει στον πλανήτη, θα δυσκολευτείτε πολύ να μην βρείτε ένα μέρος να πάτε ή μια βάρκα να πάρετε μαζί σας.

Μόλις αποκτήσετε μία πρώτη εικόνα των περιοχών που μπορείτε να κάνετε κανό-καγιάκ και έχοντας κάποιες βάρκες στο νου, είναι σημαντικό να αναπτύξετε τις δεξιότητες κωπηλασίας σας για να ταιριάξει το σκάφος με το νερό που σχεδιάζετε να κάνετε κωπηλασία. Είναι σημαντικό να είστε αποφασισμένοι να εκπαιδευτείτε και να μην αγοράσετε απλώς ένα κανό ή καγιακ το οποίο θα σκονίζετε στην αποθήκη σας. Μάθετε πώς να απεγκλωβίζεστε από ένα αναποδογυρισμένο σκάφος, πώς να αντιμετωπίζετε τα δυνατά χτυπήματα στο νερό και τις εκτοξεύσεις, πώς να χειρίζεστε τον εξοπλισμό και πάρτε μαθήματα αυτοδιάσωσης. Επιπλέον, το να παρακολουθείτε μαθήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε να κάνετε κωπηλασία με πολλούς και διαφορετικούς τύπους σκαφών. Είναι μία προσέγγιση του τύπου «δοκιμάστε πριν αγοράσετε», σε θέματα ιδιοκτησίας. Είναι απλό. Αν δεν σας αρέσει, μην το αγοράσετε. Ακολουθώντας οδηγίες και με ορθή κρίση θα μειωθεί το ρίσκο, θα αυξηθεί η διασκέδαση και θα αποφύγετε να νιώσετε τις τύψεις του αγοραστή που μετάνιωσε για την αγορά του.

Η αγορά ενός καγιάκ ή ενός κανό σπάνια είναι μια διαπραγμάτευση «μια κι έξω». Με τόσες πολλές βάρκες στην αγορά, το να βρει κανείς το σκάφος που τα κάνει όλα φαντάζει μάταιο. Υπάρχει, απλά, πολύ νερό! Αφιερώστε χρόνο στο να θέσετε ερωτήματα, να βρείτε τον κατάλληλο τύπο νερού, να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να δοκιμάσετε διάφορα σκάφη. Είναι πολύ διασκεδαστικό να έχεις μια βάρκα και να κάνεις κουπί, επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε το κατάλληλο σκάφος για εσάς και ότι έχετε βρει το νερό που θέλετε να εξερευνήσετε.